Piirakkapohja
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
225 g voita
1 iso kananmuna tai 2 pientä
Sekoita kuivat-aineet keskenään.
Nypi kylmä voi jauhoseokseen ja lisää muna.
Sekoita nopeasti ja laita taikina kelmuun.
Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi tai 10 minuutiksi pakkaseen.
Vuoraa piirakkavuoka kauttaaltaan taikinalla.
Laita valmis piirakka odottamaan jääkaappiin, kunnes teet täytteen valmiiksi.
Täyte
250 g mascarponea
400 g rahkaa
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl mustikkaa, tuoreita tai pakastettuja
Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään, paitsi mustikat.
Lisää viimeiseksi mustikat ja sekoita nopeasti.
Kaada täyte varoen piirakan päälle ja tasoita lastalla pinta.
Laita uuniin keskitasolle (kiertoilma) 150-asteeseen, noin 50 minuutiksi.
Laita uunin alatasolle (tavallinen) 175-asteeseen, noin 50 minuutiksi.
Ohje on 28 cm piirakkavuokaan.