Colcannon – Irlantilainen perunasose

Irlantilainen vihreä perunasose lautasella.
Annoksessa irlantilaista colcannon perunasosetta voisilmän kanssa, metsästjäjänleike ja puolukkasurvosta.

 

Colcannon

Colcannon-perunat on irlantilainen resepti jossa perunasoseeseen on  lisätty lehtivihanneksia ja kevätsipulia ja PALJON voita ja kermaa.

Mitä Colcannon on?

Oletko koskaan syönyt colcannonia? Pyhän Patrickin päivän suosikki colcannon on irlantilainen perunaruoka, kermaisen perunamuusin ja tavallisesti lehtikaalin tai kaalin yhdistelmä. Vaihtelun vuoksi voit halutessasi korvata puolet perunoista palsternakalla. Voit lisätä ruokaan myös ruohosipulia, purjoa tai vaikka pekonia.

Irlantilainen perunamuusi

Tässä colcannon-ohjeessa sekoitetaan perunamuusiin hienonnettua, keitettyä lehtikaalia, kevätsipulia, maitoa tai kermaa ja PALJON voita.  Tarjoiltaessa tee kuoppa perunamuusin keskelle ja laita siihen nokare voita voisilmäksi. Syödessäsi kasta perunasosetta  voisilmässä.

 

Tämä jos mikä on keino saada ihmiset syömään vihanneksia!

 


Valmistusohje

 

valmisteluaika 10 minuuttia
kypsennysaika 25 minuuttia
kokonaisaika 35 minuuttia

Ainekset (4 annosta)

4 russetperunaa (n. 1 kg) kuorittuna ja leikattuna suuriksi paloiksi (jos russetperunoita ei ole, tavalliset muusiperunatkin käy)
Suolaa
5-6 ruokalusikallista suolatonta voita ja lisää tarjoiluun
3 kevyesti pakattua kupillista hienonnettua lehtikaalia, kaalia, lehtimangoldia tai muuta vihreälehtistä
3 kevätsipulia hienonnettuna (noin 1/2 kupillista)
1 kuppi maitoa tai kermaa

 

Tee näin:

1, Keitä perunat: Laita perunat keskikokoiseen kattilaan ja peitä kylmällä vedellä (vähintään 2 cm). Lisää 2 ruokalusikallista suolaa ja kiehauta. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä, 15-20 minuuttia. Valuta siivilässä.

2. Kypsennä vihannekset ja kevätsipulit voissa: Laita kattila uudelleen liedelle ja aseta keskilämmölle. Sulata voi kattilassa ja kun se on kuumaa, lisää vihreät kasvikset. Kypsennä niitä 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat mehustuneet ja menettäneet vähän vettä.

3. Lisää kevätsipulit ja kypsennä vielä 1 minuutti.

4. Soseuta perunat perunat maiton tai kerman ja vihreiden kanssa: Kaada maito tai kerma, sekoita hyvin ja lisää perunat. Vähennä lämpöä keskitasoon. Käytä haarukkaa tai perunasurvinta ja sekoita perunat ja vihannekset.


Lisää suolaa maun mukaan ja tarjoile kuumana, laita keskelle nokare voita.