Torremolinoksen kalavuoka

4 annosta

Ainekset:

400 g kirjolohifileetä

ripaus sitruunapippuria

I sipuli

I punainen paprika

I maustekurkku

4 dl kalalientä

n. I50 g sulatejuustoa

I dl kermaa

I dl tillisilppua

I rkl sitruunamehua

I tl rosepippuria

I - 2 tl yrttisekoitusta, esim. Provencen yrttejä

ripaus mustapippuria

Leikkaa kala nahattomiksi suikaleiksi ja laita suikaleet voideltuun uunivuokaan. Mausta sitruunapippurilla. Kuori ja hienonna sipuli sekä kuutioi paprika ja maustekurkku. Levitä kasvikset kalan päälle.

Kuumenna kalaliemi ja laita sulatejuusto liemeen nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Sekoita mausteet kermaan ja yhdistä seos kalaliemen kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes ainekset ovat kypsiä.

Tuosta määrästä tulee kyllä viisikin annosta. Kalan määrää voi huoletta lisätä vaikka 600 grammaan, osan kalasta voi laittaa valkoista kalaa, vaikka kuhaa tai siikaa. Pakastekalastakin (vaikka mitallistettua seitiä) tulee tällä reseptillä herkkuateria.