Mascarpone-mustikkapiirakkaa tarjolla. Mascrpone-mustikkapiirakkaa asetilla.

 

Mascarpone-mustikkapiirakka

 

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
225 g voita
1 iso kananmuna tai 2 pientä

 

Sekoita kuivat-aineet keskenään.
Nypi kylmä voi jauhoseokseen ja lisää muna.
Sekoita nopeasti ja laita taikina kelmuun.
Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi tai 10 minuutiksi pakkaseen.
Vuoraa piirakkavuoka kauttaaltaan taikinalla.
Laita valmis piirakka odottamaan jääkaappiin, kunnes teet täytteen valmiiksi.

 

Täyte

250 g mascarponea
400 g rahkaa
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl mustikkaa, tuoreita tai pakastettuja

 

Valmistusohje

Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään, paitsi mustikat.
Lisää viimeiseksi mustikat ja sekoita nopeasti.
Kaada täyte varoen piirakan päälle ja tasoita lastalla pinta.
Laita uuniin keskitasolle (kiertoilma) 150-asteeseen, noin 50 minuutiksi.
Laita uunin alatasolle (tavallinen) 175-asteeseen, noin 50 minuutiksi.

Ohje on 28 cm piirakkavuokaan.

 

Erotin © Toivo Miettinen

Tämän sivuston sisältö on lisensoitu Toivo Miettinen CC BY-ND 4.0 -lisenssillä.

CC BY-ND 4.0 -lisenssi