Lihapullat viimeisen päälle – Ultimate Meatballs
Rec.
400 g jauhelihaa
1 tölkki (200...400 g) herkkusieniä viipaleina
1...2 pientä sipulia (yhteensä n. 100 g)
1...2 valkosipulin kynttä
30 g voita
1...2 maustemittaa hienonnettua maustepippuria
0.75 dl Maizena-suurustetta (tummaa tai vaaleaa)
1 tl suolaa
Kuori ja hienonna sipuli hienoksi silpuksi.
Leikkaa valkosipuli terävällä veitsellä pieniksi pieniksi kuutioiksi.
Valuta herkkusienet huolellisesti. Hakkaa sienet hienoksi silpuksi.
- Kuullota sipuli kuumalla pannulla voissa muutama minuutti.
- Lisää myös valkosipuli pannulle ja jatka kuullottamista vielä minuutti tai pari. Varo ruskistamasta tai polttamasta sipuleita.
- Lisää herkkusienisilppu pannulle ja pyöräyttele muutaman kerran sipulit ja sienisilppu sekaisin.
Laita kulhoon jauheliha, lisää hieman jäähtynyt herkkusieni-sipuliseos sekä hienonnettu maustepippuri, suola ja suuruste.
Sekoita ainekset tasa-aineiseksi taikinaksi. Laita taikina tekeytymään kylmässä joksikin aikaa.
Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä tai pihvejä ja nostele ne pannulle paistumaan, kääntele kerran varovasti, jotta ne paistuvat molemmilta puolilta.
Voit muotoilla taikinasta myös murekkeen tai jotakin muuta mukavaa.
Ruoka on laktoositonta (jos voi on laktoositonta) ja gluteenitonta, mutta ei perunatonta koska Maizena-suuruste on perunatärkkelystä.
© 2022 Toivo Miettinen