Lihapullia. Image by Henrik Larsen from Pixabay
Metsäsieni-lihapullat
Laktoositon - gluteeniton
Rec.
I pieni sipuli
II voita kuullottamiseen
III jauhelihaa 400 g
IV metsäsieniä pakasteesta 250 g
V perunasosejauhetta 1 dl
VI perunajauhoa tai maissitärkkelystä ½ dl
VII maustepippuria 5 kpl
VIII suolaa / Herbamarea 10 g
1. Hienonna I pieniksi kuutioiksi
2. Kuumenna pannulla II ja lisää I, kuullota mutta älä ruskista. Pane eri astiaan jäähtymään.
3. Laita kulhoon IV hyvin pilkottuna.
4. Lisää I kuullotettuna, V, VI rouhittuna sekä VIII.
5. Sekoita hyvin.
6. Lisää III. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa liikaa.
7. Muotoile taikinasta lihapullia ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle paistumaan.
8. Paista uunissa kypsiksi reilussa lämmössä (esim 230°)
Annoksesta tulee 30...40 lihapyörykkää. Koska sipulin kuullottamiseen käytetään voita, kannattaa käyttää vähärasvaista (10%) jauhelihaa.
- EI korppujauhoa
- EI kananmunaa
- EI kermaa
- EI nestettä