Topin Lempeä Sinappi

 

Ad usum culinarium

 

Rec.

 

I sinappijauhetta, Colman’s, 100 g (1 tölkillinen)
II hienoa sokeria 1 dl
III kermaa (laktoositonta kuohukermaa) 3 dl
IV balsamiviinietikkaa 4...8 rkl

Constit. & corrig. q.s.

 

1. Sekoita teräskattilassa I, II ja III.
2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna hetken poreilla.
3. Ota kattila liedeltä ja lisää IV. Sekoita hyvin. Huom! IV voidaan jättää poiskin, mutta se parantaa hieman säilyvyyttä ja antaa lisää makua.
4. Lisää joukkoon Constit. & corrig. (q.s. = sopiva määrä, maun mukaan: ripaus suolaa, valkopippuria, tilkka konjakkia jne/tms).
5. Annostele sinappi haluamasi kokoisiin pakkauksiin. Anna tekeytyä rauhassa n. 1 vrk.

 

--
Dispensatorium Topicum ed. 2015