Topin Lempeä Sinappi
Ad usum culinarium
Rec.
I sinappijauhetta, Colman’s, 100 g (1 tölkillinen)
II hienoa sokeria 1 dl
III kermaa (laktoositonta kuohukermaa) 3 dl
IV balsamiviinietikkaa 4...8 rkl
Constit. & corrig. q.s.
1. Sekoita teräskattilassa I, II ja III.
2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna hetken poreilla.
3. Ota kattila liedeltä ja lisää IV. Sekoita hyvin. Huom! IV voidaan jättää poiskin, mutta se parantaa hieman säilyvyyttä ja antaa lisää makua.
4. Lisää joukkoon Constit. & corrig. (q.s. = sopiva määrä, maun mukaan: ripaus suolaa, valkopippuria, tilkka konjakkia jne/tms).
5. Annostele sinappi haluamasi kokoisiin pakkauksiin. Anna tekeytyä rauhassa n. 1 vrk.
--
Dispensatorium Topicum ed. 2015