Kolme pinoa hyvin paistuneita lettuja lautasella ja lisää tulossa pannulla.

Paistelin erän yacon-lettuja makeannälkääni. Puolesta maitolitrasta tuleekin melkoinen kasa herkkuja. Nämä ovat luontaisesti sopivan makeita, sokeria ei tarvitse lisätä taikinaan koska yacon on itsessään luonnollinen makeutusaine. Kehitin ihan oman reseptin ja sitä kokeilin siis tässä.

 

Ainekset

5 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoa

0.5 dl yaconjauhetta

2 kananmunaa

0.5 dl Pirkka juokseva kasviöljyvalmistetta

ripaus suolaa

 

Mittaa maito, jauhot ja yaconjauhe kulhoon. sekoita hyvin ja anna tekeytyä ½ tuntia.

Lisää munat ja kasviöljyvalmiste sekä halutessasi suolaa maun mukaan, sekoita hyvin.

Paista pannulla (200...225 °C) käyttäen tarpeen mukaan voita tai juoksevaa kasviöljyvalmistetta.

 

Laitoin taikinan jauhoista ½ karkeaa vehnäjauhoa ja ½ tavallista leivontajauhoa. Karkean vehnäjauhon korvaan erityisesti suolaisissa letuissa aina ohrajauholla, joten se saattaisi toimia näissäkin.